(bardzo)Dobry Grześ Wa-wa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dede_adam
    L&K
    S_OCP Member
    • 2004
    • 1449

Dzisiejsza wizyta u DGW - poprawiony rozrząd po "magikach" z ASO
    Jak zawsze pełen profesjonalizm

Na przyszły tydzień DGW pobawi się w wycinanie dpf

Komentarz

• xcracer
      Elegance
      • 2014
      • 851
      • Octavia II (1Z3)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

pic2ek napisał/a:
      brak papieru w kiblu

to boli najbardziej, nie :?: :szeroki_usmiech
      zwłaszcza jak się kebaby przywozi :twisted:
      Zacznę od najważniejszego...papier w kiblu jest :P

Wczoraj byłem u DGW wymienić panewki korbowe w swoim BXE. Profesjonalne podejście do tematu, najwyższa dbałość o szczegóły oraz drobiazgowość. Jeszcze nikt nie obchodził się tak z moim autem. Serdecznie polecam każdemu - robota pierwsza klasa :!: :!: :!:

ps. przy okazji Grzesiek poprawił po kimś partacką robotę
      Moja FLka:

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=xcracer

Komentarz

• kamil78
        Classic
        • 2010
        • 27

xcracer, coś więcej w temacie...jaki rocznik, przebieg?

Komentarz

• xcracer
          Elegance
          • 2014
          • 851
          • Octavia II (1Z3)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Ostatnia strona, 3 odpowiedz od gory
          Moja FLka:

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=xcracer

Komentarz

• kamil78
            Classic
            • 2010
            • 27

xcracer, ok

Komentarz

• dede_adam
              L&K
              S_OCP Member
              • 2004
              • 1449

Wymiana płynów plus kilka "sztuczek" oraz usuniecie dpf - wszystko sprawnie i w terminie

Niebawem dgw kontrolnie zajmie sie mniejsza siostrą bo czas
              przeglądu się zbliża.

Polecam po raz kolejny

Komentarz

• navigator
                Rider
                • 2009
                • 583
                • Volkswagen

Miszczunioooo :!: ....... , partaczu jeden :szeroki_usmiech....

......jest zajebiście
                >>E<< by Ali, defibrylator by DGW

Komentarz

• Wally
                  RS
                  • 2012
                  • 3796
                  • Volkswagen

tarcze, klocki, sprzęgiełko alt. i napinacz - tyle na dzisiaj i zaszczepiona w głowie turbina ARL :twisted:
                  Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                  => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                  => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                  "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• Ćwiarteczka
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 605

Przegląd zaliczony - szybko i fachowo :szeroki_usmiech

PS. Partacz nawet płynu do spryskiwacza dolał

Thx
                    Superb 2 FL Combi 2,0 TDI CFBG

PerfectService by DGW

Komentarz

• navigator
                      Rider
                      • 2009
                      • 583
                      • Volkswagen

Zamieszczone przez Ćwiarteczka
                      PS. Partacz nawet płynu do spryskiwacza dolał
                      .... :shock: dżiiiizzzz

pewnie już siem do turana nie zmieściło..... :szeroki_usmiech

Komentarz

• navigator
                        Rider
                        • 2009
                        • 583
                        • Volkswagen

re

...no i znowu wziął i naprawił....

...a naprawił, bo siem zaparł i znalazł babola... :szeroki_usmiech

..a znalazł, bo najsamprzód pomyślał..... :wink: przy mem współudziale :skromny jako inspiratora niczem rycerz zakonu a-ce porady... :satan

...no i wsjo funguje....jak złe

Komentarz

• demmsi
                          Elegance
                          • 2011
                          • 966
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

navigator twoje auto to chyba więcej na serwisie stoi niż nim jeździsz :diabelski_usmiech

Komentarz

• navigator
                            Rider
                            • 2009
                            • 583
                            • Volkswagen

Zamieszczone przez demmsi
                            navigator twoje auto to chyba więcej na serwisie stoi niż nim jeździsz :diabelski_usmiech
                            eeee tam...teresy i tak nie przebije..... :szeroki_usmiech

a poza tym każden jeden kilometer w moim paździerzu, to jak - bez mała - dwa wef serii... :wazniak ...... :wink:

Komentarz

• mirek_p11
                              RS
                              • 2010
                              • 6763
                              • Volkswagen
                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

navigator, to ile tam teraz dołożyłeś do pieca? :diabelski_usmiech

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                              Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                              Fotki

Komentarz

• demmsi
                                Elegance
                                • 2011
                                • 966
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez mirek_p11
                                to ile tam teraz dołożyłeś do pieca? :diabelski_usmiech
                                Jak pamiętam do DGW ma piec olejowy :P wiec pewnie coś okolo 4 litrów zużytej śmierdzącej oliwy :diabelski_usmiech

Komentarz

• loru
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 4286
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez mirek_p11
                                  navigator, to ile tam teraz dołożyłeś do pieca? :diabelski_usmiech
                                  auto nareszcie zaczęło trzymać seryjne paramenty :szeroki_usmiech
                                  O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Wally
                                    RS
                                    • 2012
                                    • 3796
                                    • Volkswagen

Zamieszczone przez loru
                                    auto nareszcie zaczęło trzymać seryjne paramenty :szeroki_usmiech
                                    :lol: k
                                    Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                                    => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                                    => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                                    "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• dede_adam
                                      L&K
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 1449

Kolejny raz polecam
                                      Wymiana płynów w tsi.
                                      Szybko sprawnie i dokładnie !

Komentarz

• pic2ek
                                        Rider
                                        • 2007
                                        • 624

Warsztat dostaje 5 gwiazdek Michelina - Grzesio się spisał na medal z moją octą. No i papier w kiblu był

Komentarz

• Hipolita
                                          Ambiente
                                          • 2010
                                          • 130

Dwie wizyty i kompletny przegląd oraz wymiana rozrządu zakończona, bezproblemowo i z full detalami wykonana robota. Dzięki Grzesiu za doglądanie mej skodzinki
                                          Octavia II Kombi 1.9 TDI BXE Ambiente była teraz Octavia III Liftback 1.4 TSI Ambition

Komentarz

• Maciej_TDI
                                            Classic
                                            • 2013
                                            • 4

Dziś moje pierwsze spotkanie z DGW, miło i przyjemnie. Trafna diagnoza, szybka naprawa

Polecam!

Komentarz

• szkoda
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 22543

Zmieniłem auto i powróciłem do mojego "starego" serwisu jeszcze sprzed ery Octavii
                                              Z właścicielami jestem zaprzyjaźniony również towarzysko, znamy się od lat itd. zresztą uważam ich za dobry warsztat.
                                              Natomiast do tego, do czego Grześ przyzwyczaił mnie przez ostatnie ~8 lat nie sądzę, żeby ktokolwiek był się w stanie w ogóle w JAKIKOLWIEK sposób ZBLIŻYĆ.
                                              Tego w ogóle nie da się w żaden sposób porównać, to jest oczywiście moje subiektywne zdanie, ale szczerze mówiąc jak ktoś twierdzi inaczej, to znaczy, że po prostu nie ma zielonego pojęcia o czym mówi.

Prawdę mówięc, Grzesiek, uważam, że za swoją robotę powinieneś spokojnie brać 4x tyle co do tej pory, wiem, że to nierealne, tak samo jak to, żeby przeciętny klient Cię docenił, no ale takie jest moje zdanie.
                                              Dzięki za to co dotąd no i mam nadzieję, że jednak wrócę jeszcze z jakimś VAGiem albo czymkolwiek co zechciałbyś serwisować
                                              Heh, nawet się lekko wzruszyłem
                                              Naprawdę ogromne, przeogromne dzięki za wszystko.

(Wpadnę jakoś niedługo towarzysko bo chwilowo taki młyn, że nie mam na nic czasu, sorry...)
                                              saport techniczny baj DGW
                                              była BKD+DSG '05 120kkm
                                              była BXE '08 190kkm
                                              no i nie ma :-)

Komentarz

• looker
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 1886
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez szkoda
                                                Prawdę mówięc, Grzesiek, uważam, że za swoją robotę powinieneś spokojnie brać 4x tyle co do tej pory,
                                                Ładnie, teraz jak odszedłeś z "rodziny" to takie rzeczy wypisujesz ?! Chyba tylko po to żeby reszcie pod górę zrobić :szeroki_usmiech

Szkoda, że mam tak cholernie daleko... Ale kiedyś... Chociaż raz MUSZĘ się u Grzesia pojawić...
                                                OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                                SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• Chomik
                                                  Ambiente
                                                  • 2007
                                                  • 161

Witajcie. Dziś moja piąta wizyta u Grzesia. Tym razem tuleje zawieszenia przód i tył. Potem geometria.Nie wiem co koledzy na to....ale za każdym razem papier toaletowy był w toalecie. ;-)
                                                  Poza tym .... Wielkie dzięki Grzesiu. Przestało stukać i rzucać na nierównościach. Teraz czekam na zamówione kółka 16 i szkodnik gotowy do sezonu. Banan na twarzy jak zawsze. Atmosfera w warsztacie fantastyczna. :-)
                                                  była O1 1,9 tdi ahf ( 125 KM, 275 nm ), jest O2 fl, 1,9 tdi bxe ( 143,8 KM, 336,6 nm ) Biała Strzała:
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...173266#1173266
                                                  Serwis By DGW

Komentarz

• Hapsburg12
                                                    Classic
                                                    • 2013
                                                    • 28

Witam. Moja historia jest dość złożona ale finalnie skończyła się szczęśliwie dla mojego samochodu(portfela już mniej). Ale po kolei. Przede wszystkim wielkie uznanie dla Grzesia. Takiego warsztatu szukałem. Pacjent to O1 1.6 benz auto ma 9 lat ostatnio przekroczyło 100k km. Do 2012 serwisowane w ASO, potem jeździłem z nim do serwisu na ul. Syreny 14. Panowie w zeszłym roku(wrzesień) wymienili mi rozrząd przy 90k i kilka rzeczy w zawieszeniu wyszło koło 1.5k. Zrobiłem 8k km i w styczniu zjawiłem się zadowolony( że w końcu znalazłem dobry warsztat) na przegląd ze swoimi gratami(olej i filtry), wiedziałem że trzeba wymienić sprężyny z tyłu bo jedna stukała. Jakież było moje zdziwienie kiedy pan z warsztatu zadzwonił tego samego dnia i mówi, że w zawieszeniu trzeba coś z tyłu i z przodu wymienić+ sprężyny(to ustalałem) końcówki drążków kierowniczych+ zbieżność+ chłodnica bo cieknie. Trochę mniej entuzjastycznie przystałem i umówiliśmy się że za 2 dni samochód do odbioru. Pomyślałem kurcze mam nie farta samochód w jednej rodzinie(wcześniej do 80k właścicielem była moja mama) nie stukany, ale czasem może tak być, że się trafi na nędzny egzemplarz. Cała zabawa wyniosła mnie prawie 3k zł. Zawziąłem się, że teraz rzadziej go będę używał po Warszawie(wiadomo pełno dziur) i samochód ruszałem 2 razy w tyg. tak to stał w garażu.
                                                    Jedyne co mnie męczyło to kierownica dalej ustawiona krzywo jak przed przeglądem(panowie robili zbieżność, może zapomnieli ustawić kiery prosto trudno). Zaczęła się zabawa w lutym, dosłownie 100 km od opuszczenia warsztatu w lewym przodzie zaczęło coś stukać. Trochę zdziwiony wcześniej tego nie było, zajechałem do panów żeby ogarnęli co i jak. Następnego dnia tel samochód do odbioru nic nie mogą znaleźć wszystko jest ok. Zrobiłem 1k i w kwietniu ponownie się zgłosiłem gdyż było coraz donośniej to słyszalne na nierównościach. Panowie stwierdzili, że tylko spadła sprężyna z mocowania w tylnym zawieszeniu(sami to robili)a tak to wszystko jest wspaniale. Zbliżała się przerwa majowa, chciałem zabrać ze sobą samochód(lecz nie jechałem sam, więc zależało mi żeby samochód był zrobiony). Zadzwoniłem do DGW przed Wielkanocą na początku zaskoczył mnie, że najbliższy termin ma za 3 tyg. . Lecz umówiliśmy się, że zostawię mu moje 4 kółka skoro i tak sporadycznie używam, a on jak będzie miał wolny termin zajrzy i przedzwoni co do roboty i się wtedy umówimy.
                                                    Długo nie czekałem zadzwonił w środę po świętach. Zaskoczył mnie tym co wymienił do zrobienia. Okazało się, że cieknie lewy przedni amortyzator(wymienia się parami), łączniki stabilizatora są do wymiany oraz, drążek kierowniczy. Na początku myślałem, że to żart przecież panowie na syreny oprócz amorów mi to wymieniali przy ostatnim przeglądzie.
                                                    DGW powiedział że części są z 2008 r . Oczywiście zgodziłem się na wymianę i ustawienie zbieżności. Jak się okazało to nie koniec niespodzianek, przy odbiorze pokazał mi wyniki ze zbieżności, stwierdził, że bardzo prawdopodobne, iż nigdy nikt w tym samochodzie jej nie ustawiał(no rzesz kur.., przecież samochód przez 7 lat jeździł do ASO a przynajmniej 3 razy na fakturze wyszczególnione było ustawione zbieżności, potem ci gentlemani co też 2 razy ją ustawiali wg. wpisów w książce serwisowej, niestety wszyscy kosili za to hajs a nikt nawet nie zajrzał). Już miałem dość i poprosiłem Grzesia aby odłożył te zużyte części i się przejadę na Syreny żeby pokazać panom, że jednak coś stukało. Abstrahując już od tego ile wydałem w ciągu roku na te przeglądy i przygody z tym samochodem(jak na O1 1.6BENZ), to sama przyjemność jeżdżenia z duszą na ramienia bo coś mi stuka mnie przerosła. Z całej tej Historii jednym wielkim światłem w tunelu jest DGW, myślę że takiego mechanika jakim jest Grzegorz należy szukać ze świecą. Nawet jeśli kiedyś zmienię Szkodnika na coś innego, na pewno, będę starał się go oddawać w ręce DGW. Myślę, ze moja przygoda z warsztatem na Syreny zakończyła się definitywnie.
                                                    Natomiast Octavka wreszcie jeździ prosto nic w niej nie stuka, a Grzegorz zyskał kolejnego klienta.
                                                    Sorry za wypracowanie, ale może komuś się przyda.
                                                    Pozdr.
                                                    Hapsburg

Komentarz

Pracuję...